Vantaan Nygårds hääpaikkana

Scroll down to content

Meidän häitä juhlitaan Vantaan Nygårdsissa elokuussa 2019. Juhlapaikkaa etsiessä olin aika yllättynyt, että näin upeasta juhlapaikasta löytyi ankarasta googlaamisesta huolimatta yllättävän vähän tietoa. Onneksi luotettiin intuitioon, ja sovittiinkin kihlauksesta aika pian käynti Nygårdsissa. Eipä tarvinnut sen jälkeen harkita muita vaihtoehtoja!

Miksi päädyimme valitsemaan Nygårdsin?

Nygårds sijaitsee Vantaan Sotungissa, johon on meiltä kotoa parinkymmenen minuutin matka sekä 30-60 min matka lähes kaikilta häävierailtamme. Lisäksi sinne periaatteessa pääsee myös julkisilla. Tosin viimeiset 700 metriä ovat kävelyä tienposkessa, mikä ei ehkä juhlavaatteissa ole optimaalista. Noh, HSL-lipulla kuitenkin pääsisi perille!

Nygårds koostuu kolmesta eri tilasta: päärakennuksesta, tanssivintistä ja Kivitaskusta. Paikassa on siis mielettömät mahdollisuudet koostaa juuri sen tyylinen tilaisuus kuin haluaa. Vieraat parkkeeraavat autonsa erilliselle parkkialueelle, jolloin autot eivät ole juhlapaikkaa koristamassa.

Nygårds_hääpaikka-7
Nygårdsin päärakennus

Päärakennuksen huonona puolena on se, että siellä tapahtuva ruokailu on sijoitettava eri saleihin. Kolmeen huoneeseen mahtuu yhteensä 80-90 ruokailijaa. Sen lisäksi päärakennuksessa on ilmanvaihto, muttei jäähdytystä. Kuulin, että tämän kesän helteissä päärakennuksen lämpötila on ollut haasteellinen erityisesti vanhemmille ihmisille. Näiden syiden takia häissämme päärakennuksessa on vain kakkukahvit itse ruokailun ja juhlien ollessa toisessa rakennuksessa.

Vihkiminen juhlapaikalla

Nygårds_hääpaikka-6
Päärakennuksen terassi, jonka iso osa hääpareista valitsee vihkipaikaksi

Päärakennuksen takaa aukeaa iso terassi, nurmikenttä ja peltomaisema. Kaiken kruunaa iso vaahtera, jonka katveessa aiomme mennä naimisiin. Vieraiden ei tarvitse seistä, sillä tuoleja on niin paljon, että niistä saadaan tehtyä katsomo. Terassin korotus oikein huutaa jousikvartettia, mutta katsotaan, mihin kaikkeen tässä vielä ryhdytään (mihin kaikkeen on varaa).

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ruokailu tanssivintillä

Vihkimisestä siirrytään hääjuhlaan tanssivintille, johon on mahdollista sijoittaa jopa 98 henkilön ruokailu. Koska en ole mikään suuri askartelun ystävä, pidin todella tärkeänä, että tila itsessään on kaunis. Kun pöydät on katettu, niin tila ei mielestäni tarvitse kuin hieman panostusta valaistukseen. Tilahan on pienten ikkunoiden takia aika hämärä sellaisenaan.

Nygårds_hääpaikka-8Nygårds_hääpaikka-9

Ajattelimme pitää ruokailun ja itse juhlan tanssivintillä, mutta siirtyä päärakennukseen kahveille. Sillä aikaa tila muutetaan paremmin tanssimiseen sopivaksi ja bändi esiintyy tilan perällä.

Tanssivinttiin liittyen on hyvä huomioida, että Nygårds sijaitsee Sipoonkorven kansallispuiston lähellä ollen Natura-aluetta. Tämän takia kovaääninen möykkä täytyy lopettaa klo 22 mennessä. Tanssivintin alakerrassa sijaitsevassa Kivitaskussa taas bändi saa esiintyä vaikka kahteen saakka aamuyöllä. Todettiin kuitenkin, että meille bändin lopettaminen klo 22 ei ole mikään ongelma. Tanssivintillä ei ole lämmitystä ja elokuun viilenevä ilta saattaa tuossa vaiheessa ajaa jo sisätiloihin.

Kivitasku – Nygårdsin bileluola

Nygårds_hääpaikka-16

Kivitasku on tanssivintin alakerrassa sijaitseva paksujen kiviseinien eristämä tila. Täälläkin voisi pitää hääjuhlien ruokailun, mutta itse en oikein näe sitä tapahtuvaksi. Tämä on myös meidän paniikkitila, mikäli hääpäivänä sataa vettä kaatamalla eikä vihkimistä voi pitää ulkona. Kivitaskun eteisessä on jääkaappi, jota voi hyödyntää esimerkiksi baarissa.

Nygårds_hääpaikka-13

Itse näen Kivitaskun tilana, joka pääsee parhaaseen käyttöön illan hämärryttyä. Kohdistetaan värivalot rouheisiin kiviseiniin, ja päästetään DJ irti. Bändejäkin täällä kuulemma esiintyy, mutta tila on akustisesti haastava.

Mitä Nygårds maksaa?

Aika paljon! Tarkkaa hintaa en viitsi kertoa, koska tilanteet varmasti muuttuvat kysynnän ja ajan mukaan, mutta kesälauantain (klo 9-02) tilavuokra on siinä kahden ja lähes kolmen tonnin välillä. Heinä- ja elokuu ovat yhtä kalliita, mutta hinnoista sulaa muutama satanen pois, mikäli valitsee juhlapäiväksi perjantain tai vaikkapa touko-kesäkuun.

Toisaalta tilavuokraa voi pitää ihan perusteltuna, kun ottaa huomioon, että tässä oikeastaan vuokrataan kolme eri tilaa, ja siivous kuuluu vuokraan. Lisäksi juhlapäivänä pöydät ja tuolit on jo laitettu yhdessä sovittuihin paikkoihin etukäteen, joten roudaamiseen ei kulu aikaa. Niin, ja päätalon yläkerrassa on jonkinlainen suihkutila, joten aamulla hääpaikalle koristelemaan saapuneiden ei tarvitse ajaa kotiin laittautuakseen häihin. Myös kommunikointi paikan kanssa on nopeaa ja ystävällistä sekä palveluasenne on kohdillaan.

Vinkkinä kaikille juhlapaikkaa etsiville – ota paljon kuvia! Itse kuvasin yli 100 kuvaa, sillä mieli nopeasti unohtaa, mitä missäkin kulmassa on. Lisäksi koristeluiden suunnittelu helpottuu merkittävästi. Kannattaa myös vilkaista (ja kuvata) pistorasioiden paikkoja varsinkin, jos suunnittelee panostavansa valaistukseen.

Eikö näytäkin kivalta juhlapaikalta?

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s