En ole koskaan ollut erityisen perehtynyt häihin jenkkihömpän katsomista lukuunottamatta. Itse asiassa olen päässyt osallistumaan elämäni aikana kolmiin häihin niin kuin on myös sulhoni, joten ollaan aika keltanokkia tässä touhussa.

Facebookissa on hääryhmiä, joihin kannattaa ehdottomasti liittyä. Sieltä löytää vinkkejä, voi tehdä superedullisia löytöjä sekä pääsee seuraamaan mitä jännittävimpiä huolenaiheita mitä lähinnä tulevilla morsiamilla on. Seuraan eri ryhmiä päivittäin lähinnä ns. hiljaisena kyylänä ja täytyy kyllä sanoa, että olen tässä muutaman viikon aikana ehtinyt oppia paljon uutta!

Mitä en tiennyt ennen kun aloin suunnitella häitä

Viehe ei tarkoita uistinta

Hetken piti ihmetellä, kun hääryhmässä joku kyseli Keille kaikille hankitte vieheet?

Morsiamella on kaksi sormusta

En ole tainnut koskaan katsoa kenenkään sormia niin tarkasti, että olisin huomannut niissä olevan kaksi sormusta. Eikö yksi riitä? Toisaalta kihlasormus on monesti pelkistetympi kuin vihkisormus, joten ymmärrän kyllä halun saada se the sormus. Itse kyllä pystyisin elää kyllä tämän yhdenkin kanssa (pelkään, että kadotan tämän), mutta eiköhän tälle tule ensi vuonna silti kaveri.

Save the Date

Hääkutsu ei riitä, vaan tarvitaan pre-hääkutsu, joka kertoo, että pistäppä kalenteriin.

il_570xn-1524691979_19rk
Kuva: Etsy

Vaimomekko

Ei ole häämekko/hääpuku, vaan valkoinen mekko, jota käytetään häiden jälkeisenä päivänä. Joo, ihan oikeasti.

Kaaso/bestman-paketit

Et voi pyytää ystävääsi kysymällä: ”Tulisitko kaasokseni?”, vaan tätä varten tarvitaan krääsäpaketti, jonka kruunaa imelä Will you be my bridesmaid? -kortti.

il_570xn-1229328186_85o2
Kuva: Etsy

6 000 € hääbudjetti on vitsi

En uskonut, että olisin sen ihminen, joka käyttää yhteen päivään viisinumeroisen summan. Olin oikeasti ajatellut, että pääkaupunkiseudullakin saisi kivat pirskeet järjestettyä kuudella tonnilla. Varmasti siis saakin, mutta aika nopeasti kävi selväksi, että tuolla summalla saa meidän standardeilla ehkä hääpaikan, cateringin ja valokuvaajan. Ekonomina olenkin selittänyt tämän törsäämisen parhainpäin. Ei tunnu yhtään niin pahalta, kun jyvität hääbudjetin vaikka häitä edeltäneille yhteisille vuosille saati odotettavissa olevalle elinajalle. Ongelma ratkaistu!

Hiphei ja elokuussa bailataan!

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s