Hääpaikan valintaa voi varmasti lähestyä tuhannella ja yhdellä tapaa. Huomattiin nopeasti, että paikkoja on niin tajuton määrä, että oli pakko asettaa muutama keskeinen kriteeri, joilla lajitella paikkoja jatkoon tai ei jatkoon.

Sijainti

Missä vieraat asuvat, missä te asutte? Mikä on sellainen sijainti, johon suurimman osan on helppo tulla, ja johon ei itse tarvitse tehdä tuntien matkaa koristeiden yms. kanssa? Mielestäni tähän kuuluu myös saavutettavuus. Suomenlinnan upea Pirunkirkon juhlasali tipahti aika pian pois listalta, kun mietin häävieraita stressaamassa lautoista ja keskustan vajavaisista (ja maksullisista) parkkipaikoista.

pirunkirkko
Pirunkirkon juhlasali

Omat viinat

Tämä on niitä päätöksiä, joissa voi tehdä selvää säästöä tai sitten ei. Meille lähtökohta oli, että hyvät bileet tarvitsevat rajoittamattoman tarjoilun sekä sen, että häävieraan ei tarvitse juomistaan erikseen maksaa. Koska rahakirstu ei ole rajaton, niin helpoin valita sellainen hääpaikka, jossa juomatarjoilun saa ostaa itse. Onneksi tiedän vieraistamme sen verran hyvin, että osaavat pitää hauskaa iloisesti eikä mene räkämeiningiksi.

Vessat

Kirjoitettuna kuulostaa ehkä pöljältä, mutta oikeasti tärkeä. Yhden Espoossa sijaitsevan tilan navetan ylinen olisi ollut upea hääpaikka, mutta onneksi jo tarjouksessa kerrottiin, että vessat on muuten ulkovessoja. Mikä pettymys! Siitäkin tilasta olisi muuten saanut maksaa lähemmäs 1500 €. Sen lisäksi, että vessan on oltava sisävessa, niin niitä täytyy olla tarpeeksi! Meillä taitaa olla kahdeksan vessaa. Mieluummin siis vessaöveri kuin vessavajari.

Hääpaikan ympäristö

Sen lisäksi, että hääpaikan ympäristöllä on visuaalinen merkitys, kannattaa myös miettiä   mahdollisesti häiriintyviä naapureita tai turvallisuutta. Onko paljon lapsivieraita ja vieressä vilkasliikenteinen tie? Voiko musaa soittaa rauhassa siihen asti kun huvittaa?

Nygårds_hääpaikka-5
Vantaan Nygårdsin pihapiiri

People flow

Ja seuraavaksi maksettu mainos KONEelta. No ei. Tarkoitan siis sitä, miten ihmiset liikkuvat juhlapaikalle ja itse juhlapaikalla paikasta toiseen. Koska meidän juhlissa vihkiminen on juhlapaikalla sekä yhdistellään samassa juhlapaikassa olevaa useampaa tilaa, niin on aika paljon tullut käytettyä aikaa sen parissa, että miten ne nyt sitten järkevästi siirtyy vihkimisestä ruokailuun, ruokailusta hääkakulle jne. Hääpaikan asfaltoitu piha hymyilytti kovasti – jes, ei hiekkaa ja kiviä eli häämekon ja korkkareiden kauhua.

Monitilaisuus

Antaako juhlapaikka myöten erilaisille juhlijoille ja erilaisten tunnelmien luomiselle? Jotkut haluavat vaihtaa kuulumisia sukulaisten kanssa, lapset riehua, jotkut tanssii, jotkut vaan on. Koska fakta on, että kaikki eivät esimerkiksi viihdy bändiä kuunnellen, niin olisi hyvä tarjota vaihtoehtoja. Toisaalta tässä on riskinä, että bileet hajautuvat liikaa eri puolille.

Katso tästä, miten päädyimme valitsemaan Vantaan Nygårdsin hääpaikaksemme!

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s